-0515-442328-

vrijdag 23 oktober 2015

wat is jouw probleem?

Langzaam maar zeker ben ik in een wereld terecht gekomen, waar ik veel dingen stiekem mis. Ik mis de oprechte discussies, de aandacht, de twijfel, de romantiek en het samen zijn. Ik mis het niet elke dag, maar verlang er wel af en toe naar. Heb jij dat ook, dat je af en toe verlangt naar meer van dit?
Laten we dat dan het probleem noemen. Wij willen dit probleem oplossen, als beste van onze markt.

Dus hier op onze camping geen verkleed konijn, onze gasten willen elkaar echt ontmoeten. Geen slagbomen, we willen geen plastic vakantie getto zijn, maar toegankelijk, open en als onszelf. Geen wifi, want dan is je brein in die andere wereld.
Maar het probleem (gebrek aan goede gesprekken, echte ontmoetingen, de aandacht enz.) kunnen we nog veel sterker oplossen, nog veel beter! We willen onze gasten helpen bij het hebben van mooie gesprekken. Daarvoor moeten we het een en ander in het design veranderen, zodat er nog makkelijker, mooie gesprekken zullen worden gevoerd! We hebben steigers, met een adembenemend uitzicht op de zonsondergang, je voeten bungelend in het water. Een laatste merel die nog fluit. We hoeven die plek misschien alleen nog maar beter te duiden! De aandacht voor elkaar, de twijfel, de romantiek en het samen zijn. Dat alles is nog sterker te beleven, als we maar de juiste dingen doen, als we maar de volgende, verdiepende stapjes gaan maken! En natuurlijk vooral de juiste ambiance weten neer te zetten. Mensen willen in hun vrije tijd toffe dingen beleven. Dat kan op heel veel manieren. Maar mensen een toffe tijd bieden door ze met romantiek, met goede gesprekken met elkaar en aandacht voor elkaar een toffe tijd bieden, dat is andere koek!
Han Toebast gaf een presentatie tijdens de DDW inspiratie toer en vertelde wat design is, de andere manier van denken. Vanuit een probleem denken, niet om het probleem in een keer helemaal goed op te lossen, maar om stapje voor stapje steeds verder te komen. En zo ben je dan straks diegene die een bepaald probleem als beste op weet te lossen. Een probleem dat voor een deel van de afnemers ook echt een probleem is. Als voor een deel van de markt het probleem is dat de markt te duur is, dan hoef je alleen nog maar ervoor te zorgen dat je goedkoper kan produceren en goedkoper je ding op de markt te brengen. Maar bij alle andere problemen, is het oplossen iets lastiger!
Wat is jouw probleem? Ik ben benieuwd, wees welkom, de polletjes Watersportcamping Heeg.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten