-0515-442328-

zaterdag 31 oktober 2015

het is de armoede die me naar de keel grijpt!

Annemarie van Gaal hield afgelopen week bij de Rabobank een presentatie. Haar grote drijfveer is armoede. Het is de armoede die haar naar de keel grijpt, in Moscow maar zeker ook in Nederland!

In de tijd dan Annemarie naar Moscow vertrok om daar de Independent Media op te zetten, mochten mensen, voorbij het communisme, gaan excelleren. Ze mochten wel met hun hoofd boven het maaiveld uit komen. Een spannende tijd waarin heel veel gebeurde. Maar helaas waren er ook mensen die net wat minder geluk hadden. Er ontstond ook een hele groep mensen die plots dakloos werden. Kinderen die ondergronds woonde en lijm gingen snuiven enzo. Zelf zag ze elke ochtend een vader, moeder en twee jonge kindjes die elke nacht een andere portiek in haar flatgebouw bezochten om de nacht door te brengen. Of het jongetje van vier jaar oud dat bij haar auto zat wanneer ze naar haar werk wilde gaan. Kun je je voorstellen, vier jaar oud! Hij moest eerst twee pakken melk verkopen en mocht dan pas met zijn verdiende centjes thuis komen. Heb je enig idee hoe koud het buiten in de winter kan zijn!
Het is de armoede die haar drijft, die haar naar de keel grijpt, nog steeds. Want geld verdienen, dat hoeft van Gaal niet meer, ze heeft in haar Russische tijd een fortuin verdiend! Ze zet zich nog steeds in om de armoede te bestrijden. Nu met het programma: "een dubbeltje op zijn kant".
Armoede in Nederland, het bestaat en er is een wereld te winnen om armoede te bestrijden. Wat zo zegt ze, afgelopen week heb ik nog drie echt trieste gevallen meegemaakt.
Een leuk jong stel, stralend verlief en ondanks alles een zonnige kijk op het leven. Maar, ze hadden wel samen 80.000€ schuld. Tuurlijk was dat erg vervelend, ze hadden beide geen werk. Maar ach, mocht het niet lukken, dan was het niet anders en dan moesten ze maar drie jaar de schuldsanering in, konden ze daarna met een nieuwe, frisse start gaan beginnen. Maar zo was het niet, het ging hier over een studieschuld en een studieschuld blijft je leven lang aan je hangen! Die moet je dus gewoon, altijd maar terug blijven betalen! Dus ouders, hoedt je kinderen voor een studieschuld en spoor ze aan om te allen tijde hun studie af te laten ronden!
De andere twee schrijnende gevallen, die waren ook minstens zo schrijnend. Mocht je die willen horen, bel me dan op en dan vertel ik je er graag meer over! En mocht je een idee weten hoe we samen, jij en ik met onze camping, wat kunnen betekenen om de armoede op te kunnen lossen, laat het me dan weten!
Wees welkom, de polletjes, Watersportcamping Heeg.
https://www.facebook.com/campingheeg

Geen opmerkingen:

Een reactie posten