-0515-442328-

woensdag 28 oktober 2015

icoon voor de provincie maken

In 2018 gaat hier heel wat gebeuren, het staat dan bol van de meest prachtige projecten. In Friesland hebben we dan de culturele hoofdstad van Europa! En vanaf het hele vroege begin zijn we al een grote promoter van deze kans! Een kans om Friesland te promoten aan de hele wereld.

En waarom zijn we er zo blij mee? Omdat je ziet dat ondernemers, overheden en het onderwijs nu een gezamenlijke stip aan de horizon hebben gezet. We weten waar we naartoe kunnen en willen werken en we hopen dan ook zo dat we het jaar 2018 kunnen gebruiken als een prachtige opstart naar nog veel meer moois, omdat we dan even een jaar hebben kunnen proeven aan iets moois, aan een gezamenlijke punt aan de horizon.
In de aanloop naar 2018 merken we het al overal. Wanneer we alleen maar mijn (stomme en duffe, maar het moet)  kilometer administratie bekijk, zien we al direct opvallend meer ritjes naar Leeuwarden! En dat is niet voor niets, Leeuwarden is booming, plots kan er veel meer en durven we wilder te denken. We durven, met behoud van de eigen, echte Friese identiteit, onze kop toch meer boven het maaiveld uit te laten komen, EINDELIJK!
Voorbij het doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg. Het borrelt en sprankelt hier steeds meer en meer en samen maken we voor onze prachtige provincie een iconisch jaar. De tijd vliegt maar ik kan al bijna niet meer wachten. Want stel je toch voor dat het net zo'n jaar wordt qua bruizen en drukte als bv de DDW. De enorme betekenis ervan, die stimulatie door dat hele grote podium dat de DDW is geworden. Dat kan ook hier in Friesland, daarom gingen we vorige week naar Eindhoven en vroegen diverse designers wat de DDW voor hen betekende. Grote en kleine namen, maar allemaal dolblij.
Ik hoop dat we in 2019 ook hier zeggen; dit smaakt naar meer, we gaan door met de weg die we nu hebben ingeslagen. Wat denk jij, kunnen we samen een mooi icoon voor onze provincie maken?
Ik ben benieuwd naar je reactie, wees welkom, de polletjes Watersportcamping Heeg.
https://www.facebook.com/campingheeg

Geen opmerkingen:

Een reactie posten