-0515-442328-

donderdag 15 oktober 2015

wat is de essentie van je merk?

Daar stond ze gister op een podium, Jacqueline Smit. Een persoonlijkheid, een vrouw met een missie, dat zie je in een oogopslag. Niet omdat ze een prachtig, duur maatpakje aan heeft. Niet omdat ze een bloedstollend knappe verschijning is, nee Jacqueline is een power house en dat zie je uit elke vezel van haar donder doorschijnen. Haar presentatie gaat over de zoektocht naar de essentie!

Jacqueline neemt ons mee in haar zoektocht naar betekenis van het merk 538. Samen met een team ging ze de bakens verzetten, zocht ze de verdieping van het merk 538. En met een prachtig resultaat! Maar hoe vind je die essentie? Hoe ga je zo intens inzoomen, totdat je bij je merkessentie komt? Welke rol wil je met je merk vervullen? Wat denk je? Waarin geloof je en wat wil je in ieder geval gaan bereiken? Bij 538 was de rol: Maak de dag een beetje van jou! En daar passen ze elk klein detail op aan. Wanneer de zon schijnt, dan bevat de play list opmerkelijk veel muzieknummers met een zonnig karakter! Wanneer een bekende muzikant plots overlijdt, dan draaien ze die nummers. Zo speelt 538 telkens weer in op het sentiment van de dag, waardoor het zo veel als mogelijk zal aansluiten bij de mood van jou! Durf jezelf bij de (permanente) zoektocht vooral veel vragen te stellen. Vraag jezelf ook vooral veel vragen over je propositie, wat zijn de voordelen van jouw producten en diensten t.o.v. die van de concurrent? Waarom zou je dat geloven?

Maar, waarom zou je zo graag je merkessentie willen vinden? Omdat je van daaruit kaders kan ontwikkelen, een koers kan bepalen, die je een veel sterkere speler zal gaan maken. En uit ervaring met onze camping weet ik dat het zoeken naar de essentie niet bepaald eenvoudig is. Het kost heel wat tijd en energie, heel wat gesprekken, om die te vinden! 538, een merk waar je wat van vindt!

Wat vinden jouw klanten, jouw gasten van je merk? Ben je wel verschillig genoeg? Heb je wel radicale keuzes durven nemen? We zijn heel benieuwd, wees welkom! De Polletjes, Watersportcamping Heeg.
https://www.facebook.com/campingheeg

Geen opmerkingen:

Een reactie posten