-0515-442328-

woensdag 21 oktober 2015

fiets je energiek!

We weten het allemaal, door te bewegen gaan we ons energieker voelen, en na een kop koffie doen we dat ook. Maar na het beleven van toffe verhalen, misschien nog wel meer! Tijdens de inspiratietoer op de DDW komt alles bij elkaar. Vol energie en tassen vol met papier zit ik nu weer thuis, en nu?

Nu komt de grote klus, het vertalen van de vele ideeen naar onze eigen organisatie. We hebben de vele ideeen gezien. Nu moeten we ze nog zien te doorgronden zodat we er op onze camping ook weer wat aan kunnen hebben. We hebben zoveel gezien, nu moeten we gaan ordenen! Zien we trends, en welke dan? Hebben die trends effect op de recreatie, en welke dan? We spreken toffe mensen, ze zijn aardig en inspirerend, maar wat zou ik met ze kunnen doen? Op al die vragen moeten we antwoorden vinden. Vinden we daar geen antwoorden op, dan was de hele actie eigenlijk mislukt! Want wat heb je aan toffe dingen zien, ideeen opdoen, wanneer je er zelf niets mee gaat doen? Wat als we steeds maar weer terug "zakken" in onze comfortzone en doorgaan met wat we al deden? Wat heeft het voor zin om een slokje koffie bij elkaar te fietsen, samen even te hebben gelachen en dat was het dan?
Hier zien we een belevenis volle machine, een machine die je al fietsend aan moet drijven. Door de wrijving ontstaat er warmte die gebruikt wordt om 60 cc water te verwarmen tot 96". Daarna wordt die onder druk op de gemalen boontjes gebracht en klaar is Kees, een heerlijk slokje koffie!
Maar we hebben meer gekregen dan een slokje koffie. We hebben een verhaal meegekregen, nog nooit eerder koste het produceren van een slokje koffie zoveel tijd, gaf het zoveel herrie en koste het zoveel lichamelijke inspanning. Iedereen die er om heen stond genoot, had lichtjes in de ogen!
Wat kan jij nu op je bedrijf zo anders gaan doen, zo moeizaam en traag maken, zodat het een totale belevenis gaat worden waarvan ieders ogen gaan stralen? Wat te denken van je toilet om maar iets simpels te zeggen? Of wat te denken van het afgeven van een visite kaartje, een in de cloud oplossing of wat dan ook. Bedenk iets wat je enorm inefficient kan maken, met een hoop toeters en bellen waardoor het een grote, niet te vergeten indruk maakt? Dan heb je een handvat gecreerd dat makkelijk doorvertelt kan worden, waar mensen glinsterogen van hebben gekregen.
En, is dat duur? Ik denk het niet, hoeveel kost een beurs bemannen waar de mensen vooral langs lopen voor de gratis pen terwijl ze nooit meer naar je om zullen kijken of over je zullen praten?
Ik ben benieuwd naar je reactie, wees welkom! De polletjes Watersportcamping Heeg.
https://www.facebook.com/campingheeg

Geen opmerkingen:

Een reactie posten