-0515-442328-

maandag 28 januari 2013

Baas van eigen data

Vreemd vind ik het dat we zo makkelijk onze gegevens, onze privacy zo makkelijk toevertrouwen aan andere mensen. Mijn huisarts heeft mijn hele status digitaal opgeslagen, en met een druk op de knop kan de specialist van het ziekenhuis er zo in kijken. Met andere woorden, een beetje hacker kan er ook zo bij!
De gemeente wil dat alle ondernemers hun eigen gegevens inkloppen in het ondernemers dossier, de belasting dienst en ga zo maar door.
Maar hoe veilig liggen al die gegevens daar?

Wat hoe meer je weet over iemand, hoe beter je deze kan bedienen?
Dat geldt dan ook voor de kwaadwillende mensen onder ons. Die kunnen eenvoudig aan de haal en wellicht dat ze zelfs gegevens kunnen aanpassen in mijn dossiers?
Ik zou volgens een gehacked medisch dossier toch makkelijk een hartpatient kunnen worden en dus plots gebruik gaan maken van bloeddruk- en cholsterol verlagers? Of suikerpatient die aan de insuline moet?
Maar ook verzekeringen en hypotheekverstrekkers die zouden kunnen weten dat ik HIV positief ben en dus daarnaar gaan handelen?

Hoe zat dat vroeger dan? Toen kende de groenteboer toch ook precies mijn voorkeur voor bepaalde groenten of aardappelras? Die speelde daar toch ook handig op in? Toen zaten al deze klantgegevens in de hoofden van de mensen en hoe betrouwbaar was dat?
Wij groepsdieren zijn gedoemd om elkaar te moeten vertrouwen om te overleven. Maar met de zeer intiligente computers van tegenwoordig weten we niet meer wie we moeten vertrouwen, wie kan zich toegang verschaffen tot onze data. En bovendien zijn we met deze computers in staat om super snel, heel veel data met elkaar te confronteren. Dat gaat verder dan ons boerenverstand.

Baas van eigen data, we zijn dat nooit helemaal geweest. Maar vandaag de dag weten we zeker niet meer wie er allemaal toegang tot onze data heeft.

Ook ik ben opzoek naar jou data, ik zou van jou graag willen weten of onze blogjes je bevallen en welke je het leukste vond? Kijk dan kan ik mijn blogjes wat meer aanpassen op jou wensen en behoeften.
Want zonder interactie, zonder het delen van jou data, kunnen we ook niet onze camping zo ontwikkelen zodat die helemaal past bij onze doelgroep!

Wees welkom, De Polletjes Watersportcamping Heeg
http://www.facebook.com/campingheeg

Geen opmerkingen:

Een reactie posten