-0515-442328-

donderdag 17 januari 2013

Hostmanship

Vanmorgen in Amsterdam naar een workshop Hostmanship geweest. Een heel gemeleerde groep mensen vanuit de overheden, onderwijs en ondernemers luisterde aandachtig naar de internationale sprekers.
In de lift die mons met een groepje mensen naar boven bracht al direct een mooi contact met een bijzondere man.

Deze mijnheer werd vriendelijk begroet door een bekende van hem in de lift en samen praten ze elkaar bij. Het werd al snel duidelijk wat de man voor werk deed. Hij was de directeur van een bekend Amsterdams Hotel. Ook ik kwam samen met onze stagiaire in gesprek met hem. Hoe breng je je kernwaarde via je personeel over? Waar begin je met hostmanship, wat is je basis?
De verschillende sprekers benaderde hostmanship vanuit verschillende vakgebieden en op het einde van de workshops kregen we een evaluatie formulier: Heeft u nieuwe inspiratie en kennis opgedaan? Wat alles nieuw, of was alles al bekend?
Tijdens de netwerk borrel kwam ik alweer in gesprek met deze mijnheer, "en wat neem jij vandaag mee naar huis, heb je nog nieuwe dingen gehoord?"
Gelukkig kon ik antwoorden dat ik zeker ook weer nieuwe dingen had gehoord, maar ook dingen die we al wisten of nog beter, dat we al toepasten.
Gelukkig maar want als alles nieuw voor ons was, gaf dat te denken over onze wijze van onze omgang met onze gasten. Maar ook een geluk dat we weer nieuwe inspiratie op hebben gedaan en nieuwe kennis. Anders was de rit, de tijd en energie geheel voor niets geweest!

Ook van deze dag maken we weer een verslagje, zodat we deze kennis weer kunnen delen met ons personeel en stagiaires die thuis waren gebleven.
De stagiaire die deze keer niet mee kon, kijkt al uit naar de overdracht en had hier goed op de camping gepast!
De eerste schaatsers zijn druk baantjes aan het trekken, en zonder dat ik het haar vooraf had gevraagd had ze foto's op onze facebook pagina geplaatst!
Ook in de winter willen we jullie een warm welkom geven!

Nieuwsgierig geworden naar het Hotel van deze mijnheer, heb ik die nog even bezocht, en raadt eens wat?
Ik kreeg daar een hele rondleiding van deze mijnheer, kijk dan kan je dag toch niet meer stuk!

Natuurlijk ben jij welkom en willen wij je graag een rondleiding bieden op onze camping, wanneer past het jou?
De Polletjes, Watersportcamping Heeg
http://www.facebook.com/campingheeg

Geen opmerkingen:

Een reactie posten