-0515-442328-

donderdag 10 januari 2013

hakken met de botte bijl

Stilstand is achteruitgang, en willen we alleen maar stabiel blijven in deze tijd van economische reuring, dan zullen wij er ook flink aan moeten trekken. En dat doen we, we maken heel wat uurtjes, en met veel plezier!
Maar alleen "de dingen doen van de dagelijkse gang van zaken" zal ons niet stabiliteit of groei brengen. Dus nemen we regelmatig afstand van onze dagelijkse dingen en luisteren en kijken we om ons heen!

Op dit moment zijn we flink aan de slag met onze boomsingels uit te dunnen zodat ze er van de zomer, als het lekker druk en warm is, goed, gezond doen waarvoor we ze hebben aangeplant. De boomsingels moeten onze gasten beschermen tegen harde wind, een besloten en warm gevoel geven en verkoeling bieden mocht de zon heel veel power hebben.
Dat hoeven we gelukkig niet met een botte bijl te doen, maar met een scherpe kettingzaag.
Maar het onderhoud aan de bomen bracht me wel op een oud verhaaltje.

Een oudere man is hard aan het werk in het bos. Hij moet het hele bosperceel omhakken omdat de bomen rijp zijn voor verwerking tot mooie brede planken hout. De houthakker is druk in de weer maar helaas is zijn bijl erg bot. Hij hakt het ferme slagen maar je kan zien dat het de man veel energie kost. Hij is flink bezweet en heeft een rode blos op de wangen.
Een voorbijganger roept naar de man: Beste man, zal ik je bijl slijpen, hij is erg bot? De houthakker bedankt, neen daar heeft hij geen tijd voor, voordat de avond gaat invallen moet het hele bos gerooid zijn!"

We zijn in de loop der jaren zo gewend aan de wijze waarop we onze dagelijkse dingen doen. Wij als grasspriet verhuurder zijn gewend aan het jaren achtereen adverteren in de ANWB gids, maar welke kampeerder kijkt daar nog naar? Ik heb dinsdag de vakantiebeurs gezien, en ik moet je zeggen; ik zag maar bar weinig echt aansprekende stands. Niet zo gek dat onze doelgroep liever van goede vrienden of familie hoort waar het goed toeven is. Dat kan face to face zijn, maar ook via de timeline op Facebook om maar wat te noemen. Ook wij moeten vooral wel de tijd nemen om onze bijl te gaan slijpen. Ga jij dat nu ook doen?
Ik ben benieuwd, wees welkom om samen met ons een boompje op te zetten!
De Polletjes, Watersportcamping Heeg
http://www.facebook.com/campingheeg

Geen opmerkingen:

Een reactie posten