-0515-442328-

dinsdag 1 oktober 2013

Laat het verhaal vertellen, voordat het verteld is

Waar liggen kansen en waar moet je rekening mee houden wanneer je je organisatie duidelijk wil profileren?
Brenda van der Laan neemt ons mee tijdens haar presentatie bij Materia. Een presentatie georganiseerd door de BNI.

Hoe zorg je ervoor dat direct duidelijk is waar je bent? Daar heeft het museum Wierdenland met grafische vormgeving mooi gebruik van gemaakt. Ook kan je met folie op de (buiten) ramen eenvoudig het verschil maken. Brenda laat vooral veel praktische voorbeelden tonen, waardoor het voor mij niet moeilijk is deze kansen te vertalen naar mijn eigen organisatie. Maar waar moet je nu echt rekening mee houden? Dat zijn grofweg 3 pijlers, die bepalen hoe en met wat je aan de slag gaat:

  • verlichting
  • akoestisch
  • onderhoud
Wat zijn hier de normen voor de menselijke maat? We kennen allemaal de voorbeelden van de hotelkamer waarbij je de buren net wat teveel hoort om nog een prettig verblijf te kunnen hebben. Of het restaurant waar het geluid zo enorm weerkaatst wordt, dat je doodmoe van alle geluiden de tent verlaat na het eten. Nauwelijks in staat te zijn geweest te kunnen horen wat je tafelgenoten hebben gezegd.
Dat is allemaal te voorkomen door te kiezen voor de juiste materialen op de juiste plaatsen. Denk daarbij aan:

  • geluid absorberen
  • geluid van binnen niet naar buiten
  • geluid goed laten weerkaatsen
Maar hoe prachtig de materialen ook zijn, ze moeten ook praktisch zijn. Het kan niet zo zijn dat de materialen een onderhoud vergen die niet te doen is qua tijd, of erger dat het er binnen mum van tijd smoezelig uitziet! En tegenwoordig is er zoveel mogelijk met verlichting dat je je steeds moet afvragen welke kleuren wil ik gebruiken, welk object wil ik verlichten, welke beleving wil ik neerzetten?

Let er vooral ook op dat de beleving die je neer wil zetten, nog voldoende samen gaat met de menselijke maat. Zorg ervoor dat de dingen het verhaal al vertellen, voordat het verteld hoeft te worden.
Mooie stof voor me om te kijken hoe wij dit weer gaan vertalen naar onze camping. Gelukkig hebben we er een lange winter voor! Heb jij nu al ideeen hoe jij het gaat vertalen, of misschien heb je al een idee voor ons? Laat het me weten, wees welkom, de polletjes
https://www.facebook.com/campingheeg

Geen opmerkingen:

Een reactie posten