-0515-442328-

zaterdag 26 april 2014

ben ik wel links genoeg?

Afgelopen dinsdag had ik in de Balie in Amsterdam afgesproken om samen met bekenden zakenrelaties te sparren over hoe we het hier in Friesland beter kunnen maken. Beter voor de mens, de natuur, voor een betere wereld. En naast onze tafel, iets verder op, werden de ene na de andere mens een zaaltje ingeleidt. Nieuwsgierig als altijd wilde ik toch weten wat daar nu weer gebeurde.

Jan Paul van Soest (ik had nog nooit eerder van die man gehoord) gaf daar een lezing. Wat het was, weet ik niet, maar ik moest het boekje kopen wat er klaar lag. En van het boekje, kom ik weer op de blogs van Jan Paul en van de blogs op een ander boek. En zo ben ik aan het dwalen, half in shock. Ben ik eigenlijk wel links genoeg? Na het lezen van flarden uit het boek van Jan Paul heb ik een wel heel ernstig onrustig gevoel gekregen. De knagende noodzaak voel ik tot diep in mijn donder. De verontwaardiging ook. Jan Paul weet met alleen al zijn eerste hoofdstuk, mij mijn naieviteit af te nemen. De titel van dit hoofdstuk zegt al genoeg: "Er is gewoon gelogen". Op de achterzijde van zijn boek heeft o.a. Roderik van de Wiel, niet de minste zou ik zeggen, geschreven: "Klimaatscepticisme gefileerd".

En als ik dan nu de titel van het boek van Jan Blokker lees, dan kan ik volmondig antwoorden met, nee, ik ben zeker niet links genoeg! Ik moet even bijkomen van het een en ander, maar wil jullie toch graag ook proberen te besmetten door jullie te verleiden deze Jan Paul van Soest te willen gaan volgen. Ik ben benieuwd wat jij er zelf van vind, laat je het mij weten? Wees welkom, de polletjes, Watersportcamping Heeg.
https://www.facebook.com/campingheeg

Geen opmerkingen:

Een reactie posten