-0515-442328-

dinsdag 27 mei 2014

een glimlach raakt nooit uit de mode!

Het werkt, een glimlach, altijd! Het beste sieraad van je gezicht is je glimlach. Er zijn al heel wat studies gedaan naar de effecten van een glimlach en die zijn zeker niet gering!

Jan van Setten vroeg me eens tijdens een training van hem te gaan staan. De hele zaal ging staan. We moesten onze handen wijd uitreiken naar de hemel, ons hoofd omhoog heffen en glimlachen. Of we zijn woorden wilde herhalen: Ik ben zo droevig....niemand voelde zich droevig. Het lukt gewoonweg niet om je droevig te voelen wanneer je hele lichaam en gezicht in de vrolijke en positieve modus zitten!
Je gezicht en je lichaam spreken hoe je je voelt, maar wanneer je bewust extra positief je gezicht en lichaam gaat uitstralen, dan werkt dat ook zo door!
Maar ook door zelf te glimlachen naar mensen, zie je dat het erg aanstekelijk werkt! Mensen lachen terug! Je haalt de positiviteit al direct in de interactie. Je bent makkelijker, laagdrempeligger te benaderen. Door te glimlachen heb je als het ware de rode loper al uitgerold.
En is het je wel eens opgevallen dat mensen die meer dan gemiddeld lachen als aantrekkelijker worden gewaardeerd? Het geeft je sexapeal.
Een glimlach wordt ook gezien als een teken van vertrouwen, je hebt geen slechte bedoelingen met de ander. Bovendien maakt het ook een evenwichtigere indruk voor jou als persoon! En wie wil dat nu niet!
Glimlachen maakt je onder andere door de aanmaak van het gelukshormoon, beter in staat je te concentreren. De doorbloeding verloopt vlotter, waardoor je je beter kan concentreren en tot heldere inzichten kunt komen. En natuurlijk, gelukkige mensen leven aantoonbaar langer.

Genoeg particuliere voordelen om je medewerkers mee te inspireren. Maar ook zakelijk werkt het door! Ieder van ons heeft het liefst medewerkers die met een grote glimlach hun werk doen! En zeker in de gastvrijheids sector als die van ons, is dat heel erg belangrijk. Want van een gelukkeling koop je toch het liefst?
Hoe doe jij dat, die glimlach toveren op ieders gezicht? Ik ben heel benieuwd, laat je het mij weten? Wees welkom, de polletjes Watersportcamping Heeg
https://www.facebook.com/campingheeg

Geen opmerkingen:

Een reactie posten