-0515-442328-

vrijdag 23 mei 2014

iedereen doet mee!

We leven in een zich razend snel voort denderende maatschappij en hoe krijgen we iedereen wel mee? Een vraag die nu helemaal actueel is geworden nu er aan alle kanten een terug trekkende overheid te ervaren is.

Zojuist had ik ook alweer gasten aan de lijn die dit jaar maar in eigen land blijven, gezien de zorg behoeften van hun ouders. Een paar weken naar het buitenland gaan, is dan geen optie!
Maar wat wanneer we ervoor gaan zorgen dat de ouders, incl zorgbehoeften, gewoon mee kunnen op vakantie? Het is alweer jaren geleden dat ik samen met een hier in het noorden bekend bureau bezig was om mooie en practische vakantie woningen te ontwikkelen. Echter zowel het bureau, als onze gemeenten, zagen het niet zitten. Te groot, te veel uhhh's en aaa's. Het hele plan ging niet door. En kijk nu toch eens, de vraag zal de komende jaren alleen maar meer gaan stijgen, dat kan je nu helemaal wel op je klompen aanvoelen!
Soms zijn we onze tijd wat voor en hebben we door alle weerstanden alweer zoveel frustraties opgelopen. Kun je je wel voorstellen dat wanneer je permanent bezig bent met het ontwikkelen van nieuwe producten en diensten voor het paarse segment, en de overheden en andere stakeholders waarmee je te maken hebt begrijpen daar nu niet bepaald wat van omdat ze deze hele doelgroep nog niet echt begrepen....
Wanneer de overheid zich steeds meer gaat terug trekken, zou het dan niet eens wat zijn wanneer de overheid ook een wat diverser ambtenaren apparaat in de lucht houdt waarin mensen vanuit heel diverse lifestijlen zitten?
Iedereen doet mee, maar krijgt dan ook wel iedereen een kans?
Wanneer is oma dan echt welkom en wordt er ook rekening gehouden met oma, incl. zorgbehoeften en dan zonder dat de overige familie leden te kort worden gedaan omdat ze zelf niet in een zorg instelling hun vakantie willen doorbrengen, omringt met heel veel mensen die wat minder goed mee kunnen komen?

Hoe doe jij dat binnen je organisatie, omgaan met een zich terug trekkende overheid, en iedereen die mee moet kunnen doen? Welke problemen heb jij hierin ervaren?
Ik ben heel benieuwd, wees welkom, de polletjes Watersportcamping Heeg
https://www.facebook.com/campingheeg

Geen opmerkingen:

Een reactie posten