-0515-442328-

donderdag 22 mei 2014

oud? we zitten echt niet achter de geraniums!

We horen het al overal en ergens, de nieuwe ouderen zijn heel wat fitter, avontuurlijker en actiever dan de generatie ervoor. Ik denk dat we ook hier kunnen spreken van de nieuwe ouderen!

Gister had ik het nog over hem, Mijnheer Wildeman. Vorig jaar heeft hij een onuitwisbare indruk op mij gemaakt! Al ver na de pensioengerechtigde leeftijd runde hij nog immer Hotel de Roode Leeuw in Amsterdam. Ik had hem tijdens een training hostmanship om de hoek van zijn Hotel ontmoet en hij wilde mij en onze dochter Nicole graag een rondleiding geven door zijn gerennoveerde hotel. Zo'n kans lieten we natuurlijk niet lopen. We kwamen aan en kregen de rondleiding. Niks lift, mijnheer Wildeman sprong met drie treden tegelijkertijd de trap etages hoog naar boven, en wij liepen er hijgend achteraan. Wat een fitaliteit en energie! En deze bijzondere man sprak vol vuur en vlam over zijn hotel. Niks niet uitgeblust of uitkijkend naar de laatste werkdag. Niks niet aan het droeftoeteren!
Hij had de touwtjes strak in de hand, daar waar we zijn medewerkers tegen het lijf liepen, daar sprak hij ook even met ze; Dat doe je goed! Dat ziet er mooi uit! Wat doe jij onder werktijd met je mobiel in je handen?
Zou jij nog even de bloemen op kamer 17 willen ververssen?
En of dat nog niet genoeg was, hij was enorm op de hoogte van de nieuwste kennis en paste die ook direct toe. Hij had in Eindhoven een light experience meegemaakt bij Philips en had die nieuwe kennis toegepast in zijn vernieuwde hotel, en zo het een jonge geest betaamd, hij deelde dat net zo hard met ons!
Trouwens hebben jullie ook een app? Die van hem was geweldig voor de gasten! Zijn gastenwaardering was met 0.4 punten omhoog gegaan door deze app, moesten we beslist ook gaan doen!
Met name voor gasten uit het buitenland, echt waardevol!

Natuurlijk heeft mijnheef Wildeman zijn naam mee, of hebben de vele generaties voor hem die naam niet voor niets gekregen en zit de energieke persoonlijkheid in zijn genen. Zoals mijnheer Wildeman zijn er niet zo heel veel meer op die leeftijd, maar de nieuwe ouderen zijn wel heel wat avontuurlijker en energieker dan dat de opa van mijn opa was op die leeftijd!
Misschien dat we ze dan ook niet als ouderen zouden moeten behandelen.....gewoon wel die SUP of surfplank aanbieden ipv een visstekje. Hoewel een beetje turen naar een dobbertje op zijn tijd ook heerlijk is om even je hoofd leeg te kunnen maken, dat wel natuurlijk!

Welk ouder persoon heeft een verpletterende indruk op jou gemaakt en waarom? Ik ben benieuwd, wees welkom, de polletjes Watersportcamping Heeg
https://www.facebook.com/campingheeg

Geen opmerkingen:

Een reactie posten