-0515-442328-

dinsdag 23 april 2013

hoe zorg je ervoor dat alle kikkers binnen boord blijven?

Om alle team leden bij elkaar te houden, mee te nemen bij al je veranderingen binnen je organisatie, zijn er drie zaken van belang.
Richting, binding en executie.

Onze omgeving, onze markt veranderd steeds en wij als organisatie moeten ons steeds weer aanpassen aan de nieuwe werkelijkheid. Dat valt niet mee, al helemaal niet als we ook onze mede-werkers hierin mee moeten nemen.
Richting
Wanneer een ieder binnen je organisatie weet welke richting we op gaan, wanneer we duidelijk weten welk doel we na streven dan is het gemakkelijker voor iedereen om ook die kant op te gaan. Het schept een hoop duidelijkheid en biedt een focus aan.
Ik heb wel eens bij een managementtraining een trucje beleefd. We moesten allemaal gaan staan, onze ogen sluiten en met onze gestrekte rechter arm het noorden aanwijzen, terwijl we onze ogen gesloten hadden. We moesten blijven wijzen, onze ogen openen en de ruim 200 mensen in de zaal wezen vrijwel allemaal een andere kant op!
Droogjes vertelde de trainer dat ook dit gebeurt wanneer we zonder visie, zonder richting aan de slag gaan. Iedere medewerker doet wat hij denkt dat goed is voor je organisatie, maar je doel zul je zo niet bereiken. Ik vond het behalve hylarisch ook erg ontnuchterend....
Binding
Wanneer je personeel geen of nauwelijks binding heeft met je bedrijf, voelen ze zich ook zeker niet verantwoordelijk voor de prestaties van de andere medewerkers. Ze doen met geluk hun eigen taak goed, maar niet hun werk!
Als er een binding met je organisatie is, dan heb je er direct ook een ambassadeur bij, iemand die de organisatie helpt aan een positief imago, de naamsbekendheid vergroot en wie weet weer nieuwe gasten aanleverd!
executie is duidelijkheid verschaffen. Wat doen we binnen onze organisatie wel en wat doen we hier niet. Waar liggen de kaders waarbinnen we opereren? Als je hierin duidelijk bent dan voelt iedereen zich veiliger en vrijer om zijn werk goed te kunnen doen!
Natuurlijk hoeft dat niet allemaal op papier, ook met teambesprekingen kan je juist door de discussie op te zoeken een ieder veel meer duidelijkheid verschaffen over waar de kaders liggen. Dan begint het te leven en dan ontstaat er makkelijker een beeld bij datgene wat je bedoeld.
En bedenk, onzekerheid is slechter dan slecht nieuws, slecht nieuws is duidelijk. En als de dingen duidelijk zijn, dan kan je weer werken aan een oplossing!

Als je zo alle kikker binnenboord kunt houden, dan kan het niet anders of jullie krijgen ook een goed seizoen!
Ik ben benieuwd wat jij hiervan vindt, laat je het me weten?
Wees welkom, de Polletjes Watersportcamping Heeg

Geen opmerkingen:

Een reactie posten