-0515-442328-

zaterdag 27 april 2013

orientatie voor aankoop vakantie

Weet je hoeveel dagen  de gemiddelde vakantieganger nodig heeft ter voorbereiding van zijn vakantie, voordat hij gaat reserveren? Gemiddeld heeft hij daarvoor 10,3 dagen voor nodig. Waarom dat een belangrijk gegeven is? Omdat je dan het meest ideale moment kan bepalen waarop je je potentiele doelgroep vooral probeert te bereiken en beraken.

Het heeft geen zin om aardbeien in januari proberen aan de man te brengen. Mensen glijden buiten bijna uit over het ijs en de sneeuw, de lucht is gevuld met grijze, grauwe tinten....Kijk dan komt de aardbei echt niet door het brein van je potentiele klant hobbelen. De aardbei kan je het gehele jaar door kopen, maar de vraag neemt pas echt toe wanneer het wat meer zomerachtig gaat worden.
Zo is dat ook met de voorbereiding van de kampeerder. Die gaat zich niet voorbereiden in januari op zijn kampeervakantie voor de zomer. Je kunt dus grote vraagtekens zetten bij de timing van alle vakantie en kampeerbeurzen. Wellicht dat er daarom steeds minder stands voor dit soort beurzen vol te krijgen zijn.
Wat zou er gebeuren wanneer je een kampeerbeurs na het Pinksterweekend op het maliveld in Den Haag zou organiseren?
Of de vakantiebeurs op P3 van Schiphol in de maand July?

Alles veranderd, maar om je kansen te kunnen benutten, moet je ze wel eerst kunnen zien.
En alles veranderd nu vandaag de dag met zo'n giga tempo, dat het nauwelijks is voor te stellen hoe je potentiele gast zich morgen gaat gedragen.

Het blijft spannend en het blijft een wedstrijd met je concurrenten, wie weet als eerste, het beste te verkopen. En ja, dan is het belangrijk te weten wanneer het ideale moment is om je gast te verleiden.

Mogen wij jou ook over 10,3 dagen verwelkomen op onze camping? Bel ons even, dan sturen we je met veel plezier onze brochure toe!
We zitten er helemaal klaar voor, 0515-442328
De Polletjes, Watersportcamping Heeg
https://www.facebook.com/campingheeg

Geen opmerkingen:

Een reactie posten