-0515-442328-

maandag 1 juli 2013

cultureel erfgoed

Onze gasten zijn meer dan gemiddeld geinteresseerd in cultuur. Ze willen tijdens hun weekendje weg, of vakantie, de cultuur opsnuiven. En we hebben hier in Friesland heel veel cultuur op te snuiven.

Afgelopen weekend voeren ze weer een voor een binnen bij onze camping, de prachtige Tjottertjes. Prachtige kleine, houten platbodems, met echte Heegermer roots!

Wist je trouwens dat er ook een pracht exemplaar in het scheepvaartmuseum van Amsterdam ligt?
Weet je dat Fam. Piersma ze vandaag de dag nog steeds volgens de oude methode bouwt?
Och is dat zo? En met nog meer plezier kijken we samen naar de prachtig vorlijk zeilende bootjes.
Ze pakt haar fototoestel en zet de bootjes ook nog even op de gevoelige plaat. Later zie ik haar met een van de eigenaren gezellig praten en af en toe wijzen ze naar de bootjes. Ik kan ze niet verstaan, maar zie wel dat ze echt naar elkaar luisteren.
Opvallend genoeg waren er ook veel kinderen mee met de tjottertjes. Niks geen hoog bejaarden gedoe, de cultuur wordt gewoon met heel veel plezier over gedragen naar de volgende generaties, zoals dat al generaties lang gedaan wordt.

Vanmorgen kwam ze weer op de receptie, en raad eens wie ze vandaag gaat bezoeken: Museum de Paling aak, toevallig ook een project van Pier Piersma, de huidige bouwer van de tjottertjes. Ik weet zeker dat, wanneer ze de kans krijgt, ook hem het hemd van zijn lijf gaat vragen over de tjottertjes.

Wij zijn trots op de vele culturele pareltjes van Friesland, we verzamelen ze stuk voor stuk op onze geheime hotspotwand in de receptie. Kom je ook een keertje kijken naar een van "onze" Friese pareltjes?
Wees welkom, de polletjes Watersportcamping Heeg
https://www.facebook.com/campingheeg

Geen opmerkingen:

Een reactie posten