-0515-442328-

donderdag 7 november 2013

ondernemende types kweken

Waarom is het zo belangrijk dat opleidingen meer tijd vrij gaan maken om het ondernemerschap te onderwijzen? Niet om te sturen op meer ondernemers, maar om meer ondernemende types te kweken!

Vandaag de dag is het hebben van een goed product allang niet meer alleen de sleutel tot succes voor een onderneming. De tijd dat de dingen zichzelf verkochten ligt al weer ver achter ons. Om goede producten en diensten te kunnen verkopen hebben we een duidelijke strategie nodig, net als een goede organisatie, een sterk sociaal netwerk en economisch efficiente omvang.
Ga die vier punten eens rustig langs en vul ze eens in voor jouw organisatie. Als jezelf ondernemer bent dan lijkt het me vanzelfsprekend dat jij hierop makkelijk een antwoord kan geven. Toch merk ik vaak genoeg dat het niet eens meevalt om te vertellen wie je bent en wat je doet. Bij zakelijke bijeenkomsten waarbij niet iedereen elkaar kent, is een klein voorstelrondje vaak gewoon. Zorg dat je jezelf blijft trainen in dit verhaal. net als de vier bovenstaande punten. De wereld veranderd, en een goed ondernemend type blijft zich aanpassen, het kan dus zomaar zo zijn dat er nuance verschillen bestaan in het antwoord dat je nu geeft en dat van over een jaar!

Maar waarom is het voor een niet ondernemer ook belangrijk om het ondernemerschap eigen te worden? Omdat we op de arbeidsmarkt ook genoeg vraag hebben naar ondernemende types. Van die types die extra waardevol zijn voor de ondernemer, omdat ze waarde toevoegen op strategisch niveau! Van die mensen die, ongeacht het bedrijf of branche, automatisch boven komen drijven. Gewoon omdat ze doen wat ze doen en hoe ze dat doen.
Van die mensen die zich niet alleen beperken tot hun takenpakket maar die gericht zijn op een kwalitatief mooi totaal pakket. Van die mensen die kansen uit de markt vertalen naar de producten en diensten.
Van die types die risico's durven nemen, maar wel met het verkleinen van de kans op falen. Zoals de muis op het plaatje, wel een mooi stukje kaas zien, maar er pas op af gaan met een helmpje op!
En of dat nu voor hun eigen bedrijf is of dat dat voor hun "baas" is, dat maakt dan even niet uit.
Ondernemende types, daar hebben we er nooit genoeg van!
Ik ben benieuwd naar jouw reactie, laat je het me weten? Wees welkom, de polletjes Watersport camping Heeg
https://www.facebook.com/campingheeg


Geen opmerkingen:

Een reactie posten