-0515-442328-

woensdag 13 november 2013

steeds luxer, maar wat is dat?

Onze stagiaire Tim is net begonnen aan zijn lange stage periode. Er komt heel wat op hem af, wie is Watersportcamping Heeg, wie zijn mijn collega's? Hoe is de cultuur? Aan wie kan ik vragen stellen? Hoe laat hebben we pauze? Nu zijn we bezig met de wensen en behoeften van onze gasten door te nemen. De map van Gastvrij Nederland ligt in onze handen en dan vraagt hij me: Karin, wat vertaan jullie onder luxe?

Een hele goede vraag, want zoals het woord glamping verworden is tot een ingerichte safaritent zo denken vele aan luxe in de vorm van materie. Maar als je het hebt over de paarse doelgroep, de doelgroep die wij bedienen, dan is voor vele van hen luxe heel iets anders!
Als luxe nu alles is dat we graag willen en erg schaars is, opper ik. Tim zie ik denken, en dan komt hij met een geweldig rijtje:

  • tijd
  • samen zijn met geliefden
  • hele gewone dingen voor andere
Het rijtje dat voor paars zeker luxe is, tijd hebben deze drukke baasjes bijna niet. En als ze dan op vakantie gaan, hun kostbare tijd gaan besteden, dan moet het wel echt goed zijn! Samen met hun geliefden dingen doen, die voor andere heel gewoon zijn. Een bal gehakt klaar maken, samen naar de slager en daar gehakt laten draaien van een mooi stukje vlees. Zelf wat kruiden toevoegen, een eitje voor de binding en mooie glans, een stukje oud brood, en kneden maar. Het kan zomaar wel een jaar geleden zijn dat ze het vlees door hun handen aan het doorkneden waren, bakken, genieten van het geknisper en dan heerlijk voor je kleine tentje......samen opeten! .Dat is luxe, het gewone verbijzonderen.
En als je dit zo leest, dan is het ook in ene heel duidelijk waarom de paarse vakantieganger echt niet de kinderen over wil laten aan een verkleed konijn, ze willen juist samen met elkaar dingen doen, gewone dingen! Het hele jaar staan de oesters of de bitterballen (niet weg te krijgen op de nederlandse netwerkborrel) al op het menu. Het hele jaar komt zij of hij s'avonds thuis en geeft de snoetjes die heerlijk slapen al een kusje. Nu willen ze samen die tijd weer inhalen, want tijd....die is heel schaars!
Waaraan is bij jou gast schaarste? Ik ben benieuwd, laat je het me weten?
Wees welkom, de polletjes Watersport camping Heeg
https://www.facebook.com/campingheeg

Geen opmerkingen:

Een reactie posten