-0515-442328-

zaterdag 16 november 2013

richt je op kansen

Richt je op kansen, bedreigingen zien we toch allemaal, zo start Richard Lamb zijn presentatie. Hoe kunnen we naar de toekomst kijken? Wat is kansrijk en wat niet?

Door te kijken naar je omgeving kunnen bepaalde dingen je gaan opvallen. Het is zaak ze natuurlijk net wat eerder te gaan zien dan je collega's of in ieder geval, dat je de kans sneller en beter hebt aangegrepen dan je collega's! Maar de dingen moeten ook wel bij je passen. Richard begint over de vergrijzing te vertellen, en als je dan wil weten, hoe je daarmee om zou kunnen gaan, neem dan eens een kijkje in Japan! Een zeer sterk vergrijsde samenleving!
Maar de beste tip die Richard mij deze keer gaf was toch wel: Denk vooral in belangen en structuren. Als je weet welk belang jou gesprekspartner heeft, dan ben je vele malen beter in staat om voor hem waardevol te kunnen zijn, of hij voor jou natuurlijk! Verlies daarbij vooral niet de structuren uit het oog, dan kan je eenvoudiger gaan voorspellen waar we naartoe gaan, waar dus de kansen liggen!
We zitten nu in een overgangs periode van een groei economie naar een balans economie. En in die transitie zie je de volgende kenmerken:

  • meer en meer een ruilhandel
  • van welvaart gaan we naar welzijn
  • ont-systhematiseren
  • samen redzaamheid
  • de invloed van de menselijke maat
En als laatste wil ik nog graag met jullie delen: Wij zijn de eerste genenratie die leert van de jongeren!
Kortom, neem vooral, en snel jonge mensen aan, zij kunnen je een hoop leren. En mocht je toevallig nog opzoek zijn naar pareltjes voor de recreatie, bel me dan snel, want dan kan ik je wel aan zo'n geval helpen!
Wees welkom, de polletjes Watersportcamping Heeg
https://www.facebook.com/campingheeg

Geen opmerkingen:

Een reactie posten