-0515-442328-

donderdag 16 januari 2014

met de wolven meehuilen

Sommige dingen overkomen je, waar je niets aan kan doen. Die liggen buiten je invloedsfeer.  Wanneer je ziet dat er dingen buiten je beinvloedings sfeer liggen, ga dan niet mee lopen huilen met de wolven, dat brengt je zeker niets!
Zorg ervoor dat je die dingen juist gaat doen, waardoor je gasten blij van worden!

We zijn allemaal druk bezig om onze tijd en energie zo goed mogelijk in te zetten. Maar soms merk ik dat mijn energie leeg loopt! Dan ben ik mijn energie aan het vergooien, zonder dat ik dat door had. We weten allemaal datde wijze waarop "de pers" in het algemeen de focus leggen op "slecht nieuws", ondanks de genuanceerde input. Afgelopen week zat ik zelf bij de presentatie van het NBTC/NIPO waarin werd verteld dat de verwachting voor aankomende zomer zal zijn dat we een kleine min zullen draaien met binnenlandse vakanties. Ze gaan van een gemiddelde zomer uit, en afgelopen zomer was buitengewoon goed. Maar, de campings zullen wel een plussen, met +3%!
De goedkope vakantievormen als tent en stacaravan blijven marktaandeel wegsnoepen van de korte vakanties naar het buitenland. Dit is ook het beeld dat ik zie op onze camping. De boekingen lopen goed, ik kan niet anders zeggen. En ik verwacht op basis van de ervaringen uit het verleden, dat juist na een geweldige zomer, meer mensen het kamperen opnieuw hebben ontdekt en er weer hernieuwde belangstelling voor onze sector hebben. Maar de pers haalt eruit dat er komende zomer minder gasten naar het binnenland op vakantie zullen gaan. En  hebben ze daarin gelijk, maar het was wel mooier geweest wanneer ze dit iets genuanceerder hadden weergegeven. Mocht je als grassprietverhuurder niet deze informatie hebben meegekregen, dan zou je zomaar de indruk kunnen hebben gekregen dat het komend seizoen er niet al te best uit zou komen te zien! Voor je het weet, ben je meegenomen in het verkeerde sentiment en loop je leeg met je energie. Het is nu al lastig genoeg om je energie goed te managen en alle negatieve sentimenten die in de lucht hangen te negeren!

Meehuilen met de wolven heeft nooit zin, zeker niet wanneer het ook nog eens wat genuanceerder ligt. ik ben benieuwd naar jou mening, wees welkom! De polletjes, Watersportcamping Heeg
https://www.facebook.com/campingheeg


Geen opmerkingen:

Een reactie posten