-0515-442328-

zaterdag 5 juli 2014

bij ons in dit land gaat het allemaal heel anders!

We zijn net terug van een weekje even vooral bijslapen en bijkomen van het drukke voorseizoen. Nog even een rustmomentje zodat we helemaal klaar zijn voor het hoogseizoen. De boog kan immers niet altijd gespannen staan! En dus zijn we een weekje naar onze vriendin Sofia op Kreta gegaan. We zijn heerlijk in de watten gelegd en hebben genoten van al haar warme en liefdevolle aandacht. Maar we hebben het ook over haar onderneming, Kristi apts.

Een aantal dingen zijn over de hele wereld hetzelfde, je moet waarde- en betekenisvol zijn, anders heb je geen overlevingskans. Maar HOE, dat is toch steeds maar weer zoeken natuurlijk. En daarover zitten we te praten, het samenwerken met collega ondernemers is in Griekenland totaal anders. Zo dacht ik dat het voor Sofia een goed idee was om misschien met een groepje hotels en appartementen aanbieders roulerend gebruik te maken van "levende" muziek. maar je weet maar nooit of je gasten daar wel elke dinsdag op zitten te wachten, laat staan om die met andere collega's in te huren. De BBQ die ze organiseerd is altijd een hele hoop werk en het is steeds maar weer de vraag of de gast van dat moment dat wel wil? Sommige zie je alleen bij de in en out check, zo verteld ze me.
Nee, hier in Griekenland werkt alles heel anders. Trouwens overal heb je papieren voor nodig, heel veel papieren! En om aan die papieren te geraken, heb je heel veel tijd, geduld en geld nodig!
Hoe kan je ervoor zorgen dat je waardevoller en betekenisvoller bent? Het begint natuurlijk allemaal met heel dicht op de huid van je gast gaan zitten. Zodat je hem heel juist aanvoelt en weet HOE je waardevol voor hem kan zijn!

En dat doet Sofia, die doet dit als geen ander! Ze weet precies wat ze voor je kan betekenen, gewoon omdat ze heel allert is op de behoeften van haar gasten. Ze is oprecht geintereseerd, ze houd oprecht van haar vak en doet alles voor haar gasten wat binnen haar vermogen ligt.
En die co-creatie met andere ondernemers, die hele papieren rompslomp die je in Griekenland hebt om ook maar iets te beginnen, dat is dan allemaal maar jammer, Sofia die gaat haar eigen gang en pakt op haar eigen wijze haar kansen om zich waardevol te maken! En daarom heeft Sofia als geen ander heel veel terugkomende gasten, die vooral vanwege Sofia terug willen komen!

De (tegen) wind die er waait, waait er ook voor jou concurrenten. Hoe zorg jij dat je net wat waardevoller en betekenisvoller bent in jou land? Ik ben benieuwd, wees welkom, de polletjes Watersportcamping Heeg
https://www.facebook.com/campingheeg

Geen opmerkingen:

Een reactie posten