-0515-442328-

donderdag 10 juli 2014

met een warm hart

Het is een hele uitdaging om telkens maar weer te blijven ondernemen, te leven met een warm hart. Niet te willen verzuren en verbitteren! Want dat brengt niemand verder! Wat is er dan voor nodig om vanuit het warme hart te blijven ondernemen?

Daarvoor moeten we elkaar willen blijven begrijpen, elkaars verschillen respecteren en meeleven als een ander verdriet en pijn ervaart! Want op gevoelens van begrip en vriendelijkheid reageert het hart!
Wanneer we vooral blijven kijken naar onze concurrenten als concurrenten, onze vijanden, dan zullen we nooit vanuit het warme hart naar hen blijven kijken. En is dat dan erg? Ja dat is erg want we staan voor een hele hoop uitdagingen zoals de global warming, de uitputting van onze (landbouw) grond en een steeds sterkere scheidslijn tussen arm en rijk!
Zo kunnen we niet door blijven leven, zo gaan we het niet redden met 9 miljard mensen op onze aarde.
Laten we klein beginnen, laten we ieder voor zich, in onze kleine bescheiden eigen regio, juist wel samen kijken hoe we beter met elkaar om kunnen gaan, met onze omgeving en vooral ook met ons zelf.

Laten we vooral kijken hoe we elkaar wel gaan begrijpen en respecteren. Laten we ons empathisch vermogen elke dag groter laten groeien. Dan kunnen we een heel eind komen met het oplossen van heel veel echt grote problemen!
Ik ben benieuwd naar je reactie, laat je me wat weten? Ik kijk uit naar je reactie! De polletjes, Watersportcamping Heeg.
https://www.facebook.com/campingheeg

Geen opmerkingen:

Een reactie posten