-0515-442328-

donderdag 12 december 2013

het ontwikkelen van GOUD

Het was me wat, gisteren in Brabant. Het ambitieniveau is erg hoog, en de zaal zat vol met energieke mensen! Ze zijn echt goed bezig!
Maar wat kan ik voor onze camping ervan leren?

Onderwijs, overheid en de ondernemers werken echt pro-actief met elkaar. Er zijn al jaren geleden plekken ontwikkeld waar men elkaar ontmoet, kan snuffelen aan elkaar en ze hebben geleerd vanuit welk perspectief ze naar de dingen kijken.
Ze hebben de "dorpspomp" dus al ontwikkeld en nu gaan ze het echt doen.
Ze brengen, ieder zijn eigen, ingredienten in en gaan nu aan de slag met de alchemie, het ontwikkelen van het goud.
De overheid en het onderwijs kwamen in de presentaties flink aan bod, ik miste de ondernemer die gloreerde van afwezigheid. Want we gingen het toch met elkaar doen? Nu ja er zat wel iemand die vroeger verbonden was aan de Efteling, en ik ben ervan overtuigd dat de lijntjes met de verschillende ondernemers heel kort zijn, maar om het compleet te kunnen maken was het mooi om ook wat ondernemers aan het woord te laten. Om vanuit dat perspectief een kijkje te geven op de doelen en de visie.
Ik ben zeker met mooie, nieuwe ideeen naar huis gegaan en heb weer mooie nieuwe mensen ontmoet.
Maar ik heb bestaande contacten ook weer even gesproken, en dat is ook altijd mooi om verbonden te kunnen blijven. Zo heb ik Danielle van ZKA mijn meegenomen boekje van het Weekendje WAACS, kunnen laten zien. Hebben we samen van gedachten kunnen wisselen. Ik heb Jeroen weer gesproken die voorheen onze camping had bezocht als journalist van de Metro en nu heel iets anders doet.
Ik had het over Justus die (toevallig) enige minuten later precies achter mij zat in de zaal, Margreet een knuffel kunnen geven en ga zo maar door. Maar ik heb ook een aantal nieuwe mensen gesproken, waar ik graag nog verder mee ga sparren om zo tot nieuwe ideeen te kunnen komen.

Je begrijpt het al, het ontwikkelen van GOUD, dat bepaal jezelf voor een heel groot deel! Want de alchemie voor GOUD, bestaat uit verschillende ingredienten. En essentieel, eentje die komt van jouw zelf! Tenminste als jezelf voor goud wilt gaan.
In Brabant gaan ze het doen, het ontwikkelen van GOUD. Laten wij dan in Friesland onze pareltjes allemaal aan een mooi snoer gaan rijgen, opdat we een prachtige ketting kunnen worden met misschien een Brabantse, gouden slot eraan. Want vanzelf kunnen we ook samen met onze zuiderburen werken om zo tot een nog mooier, internationaal geheel te kunnen komen!
Ik ben benieuwd wat jij ervan vind, laat je het mij weten, wees welkom! De polletjes, Watersportcamping Heeg.
https://www.facebook.com/campingheeg

Geen opmerkingen:

Een reactie posten