-0515-442328-

maandag 9 december 2013

oudste familiebedrijf

Het oudste familiebedrijf, en tevens een van onze geheime adresjes uit de omgeving, is Koninklijke Tichelaar uit Makkum. En dat een familiebedrijf alles behalve suf kan zijn, hebben ze onlangs nog bewezen met hun inbreng voor het Museum de Fundatie uit Zwolle.

Ruim 55.000 tegeltjes waren er nodig om deze koepel te maken. Met een traditioneel materiaal, een heel eigen, vernieuwende architectuur kan ontwikkelen. Terecht is dit project dan ook bekroont met de Dutch Design Award.
Jan Tichelaar heeft in de jaren "90 voor een koerswijziging gezorgt, en ook hij koos voor de samenwerking met de nichemarkt van kunst, design en architectuur. Was de vraag naar nostagisch aardewerk in de jaren "60 en "70 nog groot, de crisis van de jaren "80 deed de mensen verlangen naar modern. ik zie wel paralellen met onze recreatie sector. De jaren "90 en de eerste jaren van het nieuwe milenium waren geweldig. Het aantal overnachtingen stegen ver boven alle verwachtingen uit maar......inmiddels wordt de sector alweer een paar jaar met een kleine krimp geconfronteerd. Maar een aantal jaren kleine krimp is in totaal toch best een pittige krimp!
We moeten gaan kiezen, we moeten de sector diverser en spannender maken. Het ietwat suffe imago dat kamperen heeft, ons af gaan schudden! Er is jaren lang niet geinvesteerd in de veranderende wensen en behoeften van de verschillende gasten. Er is alleen maar meer van hetzelfde ontwikkeld. We zijn onvoldoende in staat dat te bieden dat ertoe doet. Wil je de gast van morgen verwelkomen, dan wil die wel zijn spaarzame tijd besteden tegen een (relatief) hoge economische besteding inzetten, dan moet je wel met iets echt goeds komen. En anders dan moet je zien te concurreren met het (goedkope) buitenland waar je een all inclusief voor 400 euro kan boeken onder de warme zon! Kijk dan moet je wel met een goed product aankomen, zoveel is wel duidelijk! Ook Jan Tichelaar heeft dat optijd ingezien en heeft nu toch echt een prachtig, winstgevend bedrijf gemaakt van het eeuwenoude familiebedrijf. Het stond er lang niet goed voor, en misschien juist daarom is het allemaal gelukt. Want je krijgt toch meer lef, hebt minder te verliezen, als het bedrijf er wat minder florisant bij staat.
Het oudste bedrijf, is ook een van de modernste uit onze regio! Een bedrijf waar we trots op zijn!
Een bedrijf dat inspireerd! Welk bedrijf inspireerd jou? Laat je het ons weten, wees welkom, de polletjes
Watersportcamping Heeg
https://www.facebook.com/campingheeg

Geen opmerkingen:

Een reactie posten