-0515-442328-

donderdag 9 mei 2013

durf te doen en te geloven

Zou er in Nederland nog een branche zijn waarin GEEN overconcurrentie is? En hoe komen we van die overconcurrentie af? Daar zijn al de nodige boeken over geschreven zoals de blauwe oceaan strategie. Een prachtig boek, wat ons heeft gesterkt in het bewust kieze van een eigen positionering.

Het vraagt enig lef om daar waar de massa van je collega's naar toe  ontwikkeld, een afslag naar links of rechts te nemen.
Wij hebben eerst heel veel tijd gestoken in het verbeelden van onze eigenzinnige camping. Hoe moet die eruit zien, wat willen we bieden, hoe ziet onze droomgast eruit? Al dat soort vragen. We hebben er moodboards van gemaakt, we hebben met veel mensen gesproken over onze verbeelden toekomstige camping. De ene was een communicatie deskundige, de ander was beeldend kunstenaar en weer een ander was wetenschaper in big data.
Wat een geluk dat zoveel van onze gasten ons hierbij hun kennis en kunde beschikbaar hebben gesteld om ons onze droomcamping te kunnen gaan ontwikkelen.
Daar krijgen we nog meer energie van en het is mooi om te zien dat in de loop der tijd, de camping zich zo mooi ontwikkeld.

Natuurlijk zijn we ook mensen tegen gekomen die ons zo'n beetje voor gek verklaarde. Mensen die het door ons gekozen concept niet begrepen of aan stonden. Dat gebeurt er ook, of misschien juist wel in het begin. Je verliest gasten die de veranderingen niet aanstaan. En je hebt er niet direct nieuwe gasten voor terug.
Dat geeft spanningen, natuurlijk want je investeerd, en het resultaat is eerst een neergang.....
Toch ben ik blij dat we daar doorheen zijn gegaan, dat we hebben doorgezet. We hebben meer gasten gekregen die onze droomgasten zijn, we hebben meer plezier gekregen in ons werk. Dan heb je al heel wat bereikt en als we nu langzaam maar zeker ook een steeds groter worden groep weten te bereiken en beraken, dan komt de omzet vanzelf!
Wil jij ook beleven wat ons dan zo anders maakt dan de massa campings? Wees welkom, de Polletjes Watersportcamping Heeg
https://www.facebook.com/campingheeg

Geen opmerkingen:

Een reactie posten