-0515-442328-

zaterdag 28 september 2013

Alles wat we doen, vertalen naar waarde

"Het is heel simpel, zijn we in staat alles wat we doen, te vertalen naar waarde, dan zijn we succesvol."
De toon van de BusinessBoost is gezet, het is kinderlijk eenvoudig, of toch niet?

In onze blogjes hebben we het al veel vaker over waarde en waardevol zijn gehad. En uit ervaring weet ik dat alleen al je waarde te duiden niet kinderlijk eenvoudig is. Misschien wel juist omdat we dagelijks zo bezig zijn op het WAT van onze producten en diensten.
Wij verhuren in essentie onze grassprieten, dat is WAT we verhuren. En natuurlijk zijn onze grassprieten net iets groener dan die van onze buurman (vanzelf) maar dat is niet de waarde die we verkopen. Wat maakt nu dat onze gasten voor onze camping kiezen en niet die van de buurman? Wat zijn onze succesfactoren? En zijn dat wel onze succesfactoren? Wanneer we een hoge waarde leveren, veel hoger dan onze buurman, dan zal de gastenstroom als aangestokken door een magneet, naar onze camping gaan. Geld en aandacht stromen naar waarde!
Maar allemaal hebben we last van angst, de angst om het fout te doen. En de angst overwint het van de wens om het goede te doen. Daardoor zal er geen waarde kunnen ontstaan!
De cyclus van de ontwikkelfases binnen je organisatie wisselen elkaar inmiddels zo snel af, dat er vandaag de dag sprake is van permanente stress, en stress is een grote voedingsbodem voor angst.
Hoe kom je dan nog terug in balans? Hoe zorg je ervoor dat je organisatie permanent werkt aan de waarde? Hoe zorg je ervoor de je identiteit naar voren komt? Stel de waaromvraag en je weet weer hoe je het wat kunt verbeteren! Probeer alles los te laten dat gericht is op het rendement en houdt focus op het het worden, niet op het zijn! Dan weet je wat je moet doen om dit te worden en dan weet je waarom je die dingen doet.
En David sloot af met: "Let op, want aandacht stroomt naar waarde."

Ik ben benieuwd, waarom lees jij toch steeds onze blogjes? Laat het me weten, wees welkom!
De Polletjes, Watersport camping Heeg.
https://www.facebook.com/campingheeg

Geen opmerkingen:

Een reactie posten