-0515-442328-

donderdag 26 september 2013

hoe ik linkedin gebruik

Al jaren heb ik een linkedin profiel, en al jaren werk ik er wekelijks mee. Ik was dan ook verbaasd te horen dat ik iemand ontmoette die wel een profiel had aangemaakt, maar er totaal niets mee deed. Ik ben verbaasd omdat linkedin mij vooral zoveel brengt.

Door linkedin kan ik eenvoudig mijn netwerk inzichtelijk maken, voor mijzelf en voor mijn omgeving. Ik kan er makkelijk een vraag stellen aan mijn netwerk, waarbij ik kan kiezen om een individue te vragen, een bepaalde beroepsgroep, ik kan een vraag stellen binnen een linkedin groep en vanzelf kan ik iedereen vragen. Door vragen te stellen, kan ik veel eenvoudiger aan mijn informatie komen. Ik ben bv opzoek naar een architect die een eenpersoons/studenten onderkomen wil ontwerpen, waarbij duurzaamheid en atmosfeer belangrijke waarde zijn. Van div. kanten krijg ik dan antoorden.
Heb ik een bepaalde adviseur nodig, een afstudeerstagiaire of een personeels "uitdaging", ik krijg snel en goede antwoorden. Het omgekeerde geldt ookzeker, doordat ik op vragen reageer, antwoorden geef, kan ik de ander helpen. En we weten allemaal wat dat betekend, ik krijg er zelf een goed gevoel van en de ander zal ook weer eerder aan me denken.
Daarnaast vind ik linkedin een grote bron van inspiratie, de linkjes die worden gedeeld zijn echt de moeite waard! Hier vind ik vaak weer de nieuwste ditjes en datjes. De ene keer gaat het over een training, de andere keer over een tentoonstelling, congres of nieuwe producten, nieuwe toepassingen enz.
Zoals dat ook in het echt gaat, een netwerk opbouwen begint met een contact. iedereen is ooit met een begonnen. Maar naar mate je meer doet met je netwerk, en meer contacten hebt, neemt de waarde ervan sterk toe.
Daarom heb ik bij de eerste dag van al mijn afstudeerstagiaires altijd erop gehamerd dat ze actief werken aan hun netwerk! Daar probeer ik ze echt in te stimuleren.

Mocht je vragen hebben t.a.v. deze blog, schroom niet en laat een berichtje achter!
Wees welkom, de polletjes Watersport camping Heeg
https://www.facebook.com/campingheeg


Geen opmerkingen:

Een reactie posten