-0515-442328-

woensdag 25 september 2013

groeikracht is kwetsbaar zijn

Welk model gaat nu in de toekomst werken? Geen aanpassing is geen optie maar we weten dat de modellen zoals we die de afgelopen tientallen jaren hebben gebruik, morgen (en misschien vandaag ook al) niet meer werken.
We komen uit het informatie tijdperk waarbij het draaide om de productie en de kennis. Productie hebben we jaar naar jaar steeds meer naar andere landen overgebracht en veel kennis is vandaag de dag gratis te verkrijgen?

Zo gaat het niet langer, we zullen ons op een andere wijze moeten gaan managen.
Doelgericht voor en door iedereen die binnen jouw organisatie werkt. Dat betekent dat ook iedereen zich bewust is van het doel dat is gesteld en daaraan zich willen commiteren.
Goede verbindingen onderling zodat ze je vakmensen prima ondersteunen en inspireren om zo elke dag weer opnieuw zich nog beter te kunnen aanpassen aan de veranderende omstandigheden met het heldere, tijdloze  doel als richting.
Vertrouwen geven aan al je mensen, zodat ze het beste van zichzelf mogen geven en zo in hun kracht kunnen werken met een grote vrijheid om zich ook creatief te kunnen ontplooien.
Dat betekent dat je ook goed helder hebt waarin iedereen niet goed is, en daarvoor moet een ieder zich wel heel kwetsbaar durven opstellen. Pas als dat gedaan is, is er sprake van een groot vertrouwen en een wil om te presteren.
Wie zichzelf bloot durft te geven, enkel doet waarin hij beter is dan de ander, die begrijpt wat de kracht van kwetsbaarheid is. Want kwetsbaarheid is de broedplek voor innovaties.
Natuurlijk is dat veel makkelijker op een kleine, platte en wendbare organisatie als die van ons te onderhouden, dan bij een grote logge hierarchische organisatie als een KPN.
Dat wil echter niet zeggen dat het onmogelijk is!
Hoe zorg jij voor groei binnen je organisatie? Welk model pas jij toe?
Ik ben benieuwd, wees welkom de polletjes Watersport camping Heeg
https://www.facebook.com/campingheeg

Geen opmerkingen:

Een reactie posten