-0515-442328-

dinsdag 10 september 2013

waarom moeilijk doen als het samen kan

Samenwerken is het toverwoord van vandaag de dag. Wij hebben het er ook vaker over gehad en we geloven er nog steeds in. Doen waar je goed in bent en samen werken met mensen die jou kunnen aanvullen om zo samen nog mooiere dingen te kunnen ontwikkelen. Maar het vraagt ook wat van je!

Het betekent direct dat je het ook niet meer alleen mag en kan bepalen. Dat valt lang niet altijd mee als je het goed met jezelf kan vinden en het lastig vindt om kritiek en tegengeluiden te horen. Maar welke factoren bepalen of de samenwerking succesvol kan zijn?

  • wees eerlijk over je doelen en hoe je die zou willen bereiken
  • durf je kwetsbaar en authentiek op te stellen
  • geef je voor de honderd procent
  • durf ook te geven zonder direct ook wat terug te verwachten
  • heb de bereidheid om vanuit ieders perspectief de dingen te bekijken
En misschien nog wel de belangrijkste, durf mensen ook nog eens een tweede kans te geven. Door samen te knocken voor een nieuw project, gaan er dingen altijd anders dan men vooraf had voorzien. We leren allemaal weer opnieuw van onszelf en ons kunnen. Wanneer je mensen een tweede kans geeft zullen ze zeker niet weer dezelfde "fouten" maken dan die ze de eerste keer hebben gemaakt. Daarom is open en eerlijk evalueren zo nuttig, dan kun je de dingen weer opnieuw aanpassen hoe het wel gaat werken.


Je weet vast wel wat wij doen, grassprieten verhuren met onze VAMP methode. Nu heb ik een vraag aan jou; "Kan ik ook samen met jou een nieuw arrangement ontwikkelen, een bedrijfsuitje of een project opstarten?' Ik ben heel benieuwd! Want nog even en onze lange winter komt er weer aan en ik doe niets liever dan werken aan nieuwe dingen ontwikkelen!
Bellen mag natuurlijk ook, je kunt me bereiken op 0515-442328
De Polletjes, Watersportcamping Heeg.
https://www.facebook.com/campingheeg

Geen opmerkingen:

Een reactie posten