-0515-442328-

dinsdag 17 september 2013

re-design de stad

Als alles anders is geworden, dan moeten we alles ook weer eens opnieuw gaan ontwerpen. Gister middag zat ik met een paar vrouwelijke ondernemers aan een ronde tafel gesprek en de vraag waarop we mochten "schieten" was: Waar liggen kansen voor Zuidwest Friesland?


  • Een prettige omgeving moet volgens mij twee aspecten duidelijk voor elkaar hebben; 
  • een goed voorzieningen nivea
  • een bruisende economie
Welke voorzieningen heeft onze gemeente nodig en waar zitten die?
Als we daar eens kritisch naar gaan kijken dan valt er genoeg te vinden. Want wellicht dat die voorzieningen in het verleden op prima lokaties zaten, nu is dat zeker niet meer het geval. Kijk nu maar eens naar de binnenstad van Sneek. Net als de meeste steden wordt ook Sneek geconfronteerd met een enorme leegstand aan winkel panden. Dat maakt het winkelen er niet leuker en gezelliger op!
We weten dat het vloeroppervlak van winkels veel te groot is geworden t.o.v. de huidige behoeften. Laten we dan met elkaar kijken hoe we ons nieuw winkelcentrum zo kunnen inrichten dat we geen leegstand meer hebben, ideale parkeerplekken aan de rand hebben en gezellige terrasjes en horeca ertussen zodat we na het inslaan van onze aankopen nog even heerlijk kunnen genieten van culinaire geneugten en het observeren van het winkelend publiek.
Gaan we verder kijken naar het voorzieningen niveau dan zien we heel veel scholen, met name veel basis scholen. Hoe groot is ook alweer de ideale school? Hoe kunnen we de scholen zo plaatsen dan de afstand van het huis van de leerling tot de school zo kort mogelijk is, bij de juiste grote van de school. Wellicht kunnen we het woon-school traject overbruggen met een bus?
Wat te denken van verzorgingshuizen, dorpshuizen, maar zeker ook recreatie parken.
De markt en het "ondernemers-landschap" is veranderd. Willen we onze kansen voor onze gemeente optimaal benutten dan is het volgens mij noodzakelijk om kritisch te kijken naar een nieuw ontwerp.
Waarbij we wel de kwaliteit moeten koesteren en als kader meenemen.

Ik ben benieuwd waar jij de kansen voor onze gemeente ziet, wees welkom de polletjes, Watersportcamping Heeg
https://www.facebook.com/campingheeg



Geen opmerkingen:

Een reactie posten